Wednesday, July 18, 2007

...καi μην ξεχάσετε να περάσετε υπέροχα!


Ενα πρωινο του Μάη ο Γιώργος τηλεφώνησε στη Μαίρη. "Μικρουλι, κανόνισε την άδειά σου 23 με 30 Ιουλίου. " Εκεινη αιφνιδιάστηκε, του είπε πως έπρεπε να το δει με τον προιστάμενό της. "Εκλεισα τις διακοπές μας. Εχω εισιτήρια, ξενοδοχείο, τα πάντα. Μη μας το χαλάσεις!". Ολα πήγαν εντάξει - την επομένη τον ειδοποίησε ότι τα κανόνισε. Ο Γιώργος της ειπε μονο πως θα πηγαιναν στην Πάρο. Οι λεπτομέρειες (σε ποιο χωριο, σε ποιο ξενοδοχειο κλπ) θα ήταν έκλπηξη. Στην πραγματικότητα δεν είχε κανονίσει τίποτα! Κατ αρχην ήθελε να τσεκάρει αν εκεινη ήταν διατεθειμένη να κάνει διακοπές μαζί του (ηταν μαζι μονο τρεις μήνες). Αφού το επιβεβαίωσε αυτο, άρχισε να ψάχνει τα πρακτικά! Ενας φιλος στην Πάρο του πρότεινε ένα συγκρότημα με στουντιο λίγο έξω απο τη Νάουσα. Τα δωμάτια ειναι μεγάλα και με 'σχετική θέα"- μονο που κοστίζουν 80 ευρω. Ο Γιώργος έκανε τους υπολογισμούς του - αν πλήρωνε και η Μαρία δεν υπηρχε πρόβλημα. Αν όμως αναλάμβανε εκεινος το κόστος της έκπληξης? Για καλο και για κακό αποφάσισε να κόψει μια μέρα απο τις διακοπές. "Θα γυρίσουμε στην Αθηνα Σάββατο, να αποφύγουμε το χαμό στο λιμάνι κυριακή βράδυ" της είπε.
Πόνταραν πολύ κι οι δυο σε αυτες τις διακοπές. Θα κολυμπούσαν, θα χαλάρωναν, θα έκαναν έρωτα, θα ξενυχτούσαν! Τέλεια! Στα μπαρ όταν όλοι τους ρωτούσαν πού θα πάνε, είχαν ετοιμη την απάντηση. Και καθώς οι μέρες πλησίαζαν, αυτο ήταν το μόνο που τους απασχολούσε. Στη δουλειά την τελευταία μέρα, ήταν και οι δυο ευτυχισμένοι. Ουφ, επιτέλους φυγή! Ο Γιώργος την έκανε νωρίτερα και πήγε στο Κολωνάκι για καφέ με άλλη διάθεση! Η Μαίρη έμεινε με δυο φιλες και τα λέγανε - φιληθήκανε ,έδωσαν ευχές κι έφυγαν τελευταίες απο το έρημο γραφείο.
Πρωι πρωι φτάσανε στο λιμάνι και στριμώχτηκαν στην ουρά για το χάι σπηντ. Τα καθίσματα μικρά, ο αέρας αποπνικτικός, κούναγε κιολας το αναθεματισμένο... Δεν πτοήθηκαν! Εφτασαν στο δωμάτιο . Δεν ήταν άσχημο. Ξάπλωσαν στο κρεβάτι (ο Γιώργος με πονηρές προθέσεις) αλλά αποκοιμήθηκαν έτσι πτώματα που ήταν!
Στη θάλασσα είχε πολύ κοσμο. Σχεδον κανεις δεν κολυμπούσε! Παρά τη ζέστη όλοι έκαναν απλώς ηλιοθεραπεία. Ο Γιώργος διάβαζε το SPORTDAY - κάποια στιγμή βαρέθηκε και πήγε στην ταβέρνα για μπύρες. Η Μαρία έβαζε συνέχεια κρέμα στο πρόσωπο και χάζευε έναν μελαχρινο που είχε απλώσει πετσετα δίπλα της. Ηταν παρεα με έναν άλλον και έδειχνε διαθέσιμος. Ξαφνικά, σα να ξύπνησε απο μηνες ύπνου, συνειδητοποίησε κι εκεινη ότι ήταν διαθέσιμη!
Το βράδυ πήγαν για φαγητό - έφαγαν κεφτεδάκια, σαλάτες, μελιτζάνες, κολοκυθοκεφτέδες, τηγανητές πατάτες.... ηπιαν και ενα μπουκάλι κρασί! Η τσάρκα στα μπαρ έφερε και τον πρώτο καβγά. Ο Γιώργος ηθελε να την κάνουν, αλλά η Μαρία έψαχνε απεγνωσμένα τον μελεχρινο απο την παραλία και δεν ξεκουνούσε με τίποτα!
Τον ξαναείδε την επομένη στη θάλασσα - αφού τον έπαιξε με το βλέμμα, του έκανε τη δύσκολη! Τελικά, όταν ο Γιώργος έφυγε για τις μπύρες του, άλλαξαν τηλέφωνα. Θα τα λέγανε το βράδυ- μπορούσαν να κανονίσουν να πάνε στο ιδιο μπαρ!
Δυο μέρες μετά η Μαρία κι ο Γιώργος πήγαν βολτα με το μηχανάκι. "Βλέπεις αυτές τις μεζονέτες?" τη ρώτησε. "Εμαθα τιμές. Δεν ειναι και τόσο ακριβά. Σκεφτομουν ότι με ένα δάνειο θα μπορούσα να αγοράσω κάτι εκει. Θα ηταν ωραια να έχουμε ένα σπιτι εδώ, δε συμφωνείς?" Η Μαρία κούνησε το κεφάλι της. "Γιατί όχι?Σκέψου το!" Εκεινος είχε ήδη ξεσηκωθει - σχεδίαζε να ξαναέρθει για ένα σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο και να το δει σοβαρά το θέμα. Του άρεσε πολύ η ιδέα. Ενα σπίτι σε νησι με όλες τις ανέσεις της πόλης. Θα έβαζε και NOVA να βλέπει τους αγώνες και να περνάει η ώρα τέλεια! Θα καλούσε φιλους απο την Αθήνα, θα μπορούσε να φέρει και καμια γκόμενα στα κρυφά απο τη Μαρία...Ονειρο!
Εκαναν έρωτα μονο δυο φορές (η Μαρία προλαβε όμως και έπαιξε με τον μελαχρινο τουλαχιστον τρία βράδυα, αφού ο Γιώργος λιώμα έφευγε απο τα μπαρ). Πήραν απο δυομιση κιλά ο καθένας , κάηκαν απο τον ήλιο και ο Γιώργος έπαθε θλάση στο πόδι του! Από την παραλία η Μαρία έστελνε συνέχεια στις φίλες της φωτογραφίες που έβγαζε με το κινητο .
Το Σάββατο ξαναστριμώχτηκαν στην οικονομική θέση του χάισπηντ- μια κυρία έκανε εμετό δίπλα τους και έπρεπε να υπομεινουν τη μποχα μέχρι να φτάσουν στον Πειραιά. Γύρισαν στα σπίτια τους πτώματα. Ο Γιώργος κανόνισε να βγει με τους κολλητους του να τα πούνε (θα τον παρέσυραν και στα γνωστά κωλάδικα για στριπτηζ και ένα γρήγορο με καμια μολδαβή). Η Μαρία είδε ένα dvd και μιλησε άπειρες ώρες στο τηλέφωνο με την κολλητή της που ήταν στη Μήλο.
Ειχαν μπροστά τους άλλη μια εβδομάδα άδεια! Πώς θα την γέμιζαν Θεέ μου?

No comments: