Wednesday, March 26, 2008

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ


Εκρυψε λέει η ΕΡΤ τη διαμαρτυρία των γάλλων δημοσιογράφων για το θιβετ.
Δεν διάβασα πολλά για το θέμα , ούτε άκουσα δικαιολογίες σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μου το είπαν χθες σε μια παρέα και ένιωσα ότι δε χρειάζεται να πληροφορηθώ λεπτομέρειες. Στην Ελλαδα ζω - ξέρω τη νοοτροπία που οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις.
"Να μην αμαυρωθεί η τελετή"!! Ετσι σκέφτηκαν οι αρμόδιοι της ΕΡΤ. Να μη λερώσουμε τη μεγαλειώδη αναπαράσταση της αφής της ολυμπιακής φλόγας με ενοχλητικές διαμαρτυρίες!!
Ποια τελετή? Αυτην που εμπνεύστηκαν οι γερμανοι (χιτλερικοι) διοργανωτές των Ολυμπαικων του 1936 στο Βερολίνο της αρείας φυλής ! Αυτη την φασιστική κιτς αναβίωση του αρχαίου πνευματος! Που μας κάνει εμας τους 'απογόνους" να νιώθουμε ότι κάτι είμαστε - αφού μας χαρίζουν και τα ξένα κανάλια λίγα λεπτά δημοσιότητας.
Δεν αμαυρώνει την τελετή η καμμένη (απο την ανικανοτητα του κράτους μας) Ολυμπια ! Η διαμαρτυρία μας ενόχλησε!
Και πράγματι.... πόσο σημαντικο είναι να ειμαστε συνεχιστες του αρχαιου ελληνικου πνευματος φορώντας χλαμύδες! Οτι εδώ γεννηθηκε η δημοκρατία, όπως καυχόμαστε, δεν μας απασχολει βέβαια και τόσο. Οτι η φριχτη καταπιεστική μηχανη του κινεζικού καθεστώτος έχει φέρει σε απογνωση τους κατοικους του Θιβετ, δεν θέλουμε να το θυμόμαστε. Και θεωρούμε ότι το χρέος μας απέναντι στην 'παράδοση" μας ειναι να μη χαλάσει η τελετή - οχι να δείξουμε ότι η δημοκρατία και η ελευθερία είναι οι μεγαλύτερες αξίες μας!
Αηδιάζω ..

No comments: